Paste cu prosciutto
Ingrediente:
500 g paste 250 g ciuperci 200 g prosciutto crudo 100 ml vin alb 300 ml smantana 30 ml ulei de masline 50 g mazare 1 ceapa parmezan oragano busuioc sare piper
Mod de preparare:
Ceapa, posciutto, mazarea si ciupercile se taie in felii subtiri, apoi se pun la calit, intr-o tigaie, in care s-a incins uleiul de masline. Cand s-au innabusit suficient, peste ele se toarna vinul si se acopera cu un capac, lasand la gatit. Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu un praf de sare, apoi se scurg bine si se transfera intr-un alt vas. In sosul de ciuperci si prosciutto se adauga sare, piper, oregano si smantana, se amesteca totul bine si se mai tine cam 5 minute. Cand e gata, se toarna in vasul in care stau pastele, se rade parmezanul si se presara busuiocul, apoi se servesc, inca fierbinti.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulouri cu prosciutto
Mai intai se curata pieptul de pui si se transeaza, rezultand in jur de 6 felii. Bucatile de canre se bat ca pentru ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu fasole
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se pun intr-un alt vas. Ceapa se toaca marunt si se calesc in ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu parmezan
Pastele se pun la fiert, in apa cu putina sare. Dupa 8 minute, se scurg din apa fierbinte, se dau sub jet de apa rece si... (mai mult)
Citeste -
Paste picante
Intr-o oala, punem apa si o lingurita de sare, iar cand incepe sa fiarba, punem pastele la fiert, timp de 10 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu nuca
Se fierb pastele in apa cu ulei, pentru 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs dupa ce au fost ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu carne de porc
Pastele le fierbem in apa cu sare, apoi le scurgem de apa si le lasam intr-un vas mai mare. Legumele se curata si se ... (mai mult)
Citeste







