Paste cu prosciutto

cumparamisim.ro
Foto - Paste cu prosciutto
Complexitate: usor Timp de preparare: 35 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g paste 250 g ciuperci 200 g prosciutto crudo 100 ml vin alb 300 ml smantana 30 ml ulei de masline 50 g mazare 1 ceapa parmezan oragano busuioc sare piper

Mod de preparare:

Ceapa, posciutto, mazarea si ciupercile se taie in felii subtiri, apoi se pun la calit, intr-o tigaie, in care s-a incins uleiul de masline. Cand s-au innabusit suficient, peste ele se toarna vinul si se acopera cu un capac, lasand la gatit. Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu un praf de sare, apoi se scurg bine si se transfera intr-un alt vas. In sosul de ciuperci si prosciutto se adauga sare, piper, oregano si smantana, se amesteca totul bine si se mai tine cam 5 minute. Cand e gata, se toarna in vasul in care stau pastele, se rade parmezanul si se presara busuiocul, apoi se servesc, inca fierbinti.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Rulouri cu prosciutto

    Rulouri cu prosciutto

    Mai intai se curata pieptul de pui si se transeaza, rezultand in jur de 6 felii. Bucatile de canre se bat ca pentru ... (mai mult)

    Citeste
  • Paste cu fasole

    Paste cu fasole

    Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se pun intr-un alt vas. Ceapa se toaca marunt si se calesc in ... (mai mult)

    Citeste
  • Paste cu parmezan

    Paste cu parmezan

    Pastele se pun la fiert, in apa cu putina sare. Dupa 8 minute, se scurg din apa fierbinte, se dau sub jet de apa rece si... (mai mult)

    Citeste
  • Paste picante

    Paste picante

    Intr-o oala, punem apa si o lingurita de sare, iar cand incepe sa fiarba, punem pastele la fiert, timp de 10 minute. ... (mai mult)

    Citeste
  • Paste cu nuca

    Paste cu nuca

    Se fierb pastele in apa cu ulei, pentru 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs dupa ce au fost ... (mai mult)

    Citeste
  • Paste cu carne de porc

    Paste cu carne de porc

    Pastele le fierbem in apa cu sare, apoi le scurgem de apa si le lasam intr-un vas mai mare. Legumele se curata si se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))