Piure de spanac
Ingrediente:
Spanac proaspat 1,8 kg sau spanac conserva 800 g 50 g unt 50 g faina 400ml lapte usturoi piper sare
Mod de preparare:
Spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape reci, se fierb in apa cu sare. Se raceste, se scurge si se trece prin masina de tocat. Spanacul din conserva se scurge si se trece prin masina de tocat. Spanacul se scoate din ambalaj si se inabusa intr-un vas cu 50 g unt; apoi se adauga faina, piper, lapte, sare dupa gust. Se fierbe compozitia cca 30 minute, la foc moderat, timp in care se amesteca pentru a nu se prinde de vas si a nu se forma cocoloase. Spre sfarsitul fierberii se adauga usturoi curatat si pisat. Cand este gata se serveste cu bucati de unt (margarina) deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de spanac
Spanacul il curatam si il spalam bine, apoi se opareste in apa fierbinte timp de 5 minute, se scurge de apa si se aseaza... (mai mult)
Citeste -
Budinca de spanac
Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii ... (mai mult)
Citeste -
Salata de spanac
Se spala bine frunzele de spanac, se taie sunca in fasii si se prajeste putin intr-o tigaie, la foc mic! Nu este nevoie ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de spanac
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs, apoi il oparim. Tocam ceapa, morcovii ii dam pe razatoare si le calim ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu spanac
Spanacul se spala si se opareste in apa fierbinte, apoi se toaca marunt. Intr-un bol se dau pe razatoare parmezanul si ... (mai mult)
Citeste -
Frittata cu spanac
Spanacul se oparaste in apa fiarta, dupa care se scurge bine si se toaca marunt. Punem intr-o tigaie ulei si il ... (mai mult)
Citeste







