Mancaruri din legume
Tocanita de ciuperci
Publicata marti, 6 mai 2014, 11:54Mai intai ciupercile, cepele si ardeii le spalam bine, apoi le tocam. Intr-o tigaie in care am incins putin ulei, calim ceapa impreuna cu ardeii, iar cand incep sa se rumeneasca, turnam peste ele o ... (mai mult)
CitesteVarza murata cu orez
Publicata marti, 6 mai 2014, 11:51Varza murata se toaca fasii subtiri si se pune intr-o cratita, in care am incins uleiul. Cand a inceput sa se innabuse, peste varza adaugam boabe de piper si turnam o cana de apa, lasand la fiert, pe ... (mai mult)
CitesteMancare de mazare cu oua
Publicata sambata, 3 mai 2014, 11:26Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se caleste intr-o tigaie cu ulei incins. Cand a devenit transparenta, peste ceapa, se adauga mazarea, bulionul, putina sare si aproximativ o cana de apa, ... (mai mult)
CitesteLegume la tigaie
Publicata vineri, 28 februarie 2014, 13:19Mai intai, legumele se spala, se curata si se toaca in cubulete mai mari. Intr-o tigaie turnam o lingura de ulei si punem pe foc. Cand uleiul s-a incins suficient, punem la calit mazarea si morcovul ... (mai mult)
CitesteTarta cu cartofi
Publicata joi, 20 februarie 2014, 13:43Primul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru tarta, este sa curatam cartofii si sa-i punem la fiert, in apa cu un varf de sare. Cand au fiert suficient, ii scurgem din apa, ii transferam intr-un bol... (mai mult)
CitesteLegume inabusite
Publicata sambata, 21 decembrie 2013, 13:00Legumele se spala, apoi se scurg bine de apa. Folosim o folie de aluminiu, peste care ungem cu putin unt, asezam legumele, le condimentam cu sare si piper si le impachetam in folie. Vom aseza lagumele... (mai mult)
CitesteRosii umplute cu peste
Publicata sambata, 14 decembrie 2013, 10:23Pestele, crap sau alt peste preferat, se pune la fiert, apoi se curata de oase si se toaca. Peste carnea tocata de peste, se pun orezul spalat si ceapa ce a fost fiarta in prealabil si pasata. Se ... (mai mult)
CitesteRosii umplute cu vinete
Publicata sambata, 14 decembrie 2013, 10:20Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data pe razatoare, putin ulei, sare si piper. Adaugam si patrunjelul tocat si ... (mai mult)
CitesteTocana de praz cu masline
Publicata marti, 10 decembrie 2013, 11:13Legumele se spala bine si se scurg de apa. Prazul si morcovul se toaca rondele, rosiile in cubulete, iar ardeii in fasii subtiri. Intr-o cratita se pune ulei la incins, punem peste el prazul, apoi ... (mai mult)
CitesteOrez cu legume mexicane
Publicata vineri, 6 decembrie 2013, 10:09Ceapa se toca marunt, apoi se pune in tigaia in care am incins ulei. Peste ea vom pune orezul spalat in mai multe ape, dar si legumele mexicane. Amestecam totul, turnam peste ele un pahar de apa si ... (mai mult)
CitesteMancare de mazare cu cartofi
Publicata marti, 3 decembrie 2013, 11:30Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert. O sa-i lasam la fiert, doar cat sa se patrunda, apoi ii scurgem din apa. La fel procedam si cu mazarea, o vom fierbe in apa... (mai mult)
CitesteTocana de legume cu orez
Publicata vineri, 29 noiembrie 2013, 11:41Mai intai spalam orezul bine si il punem la fiert. Rosiile le decojim si le tocam in cubulete, cepa o tocam marunt, iar ardeii ii taiem in bucatele mici. Intr-o tigaie se caleste ceapa, iar cand ... (mai mult)
CitesteSpanac cu lapte
Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 11:15Usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pune in tigaia cu ulei incins. Peste el se adauga spanacul tocat si 200 ml de lapte. Cand spanacul incepe sa scada, se adauga si restul de lapte. ... (mai mult)
CitesteSpanac cu oua
Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 11:10Spanacul spalat se fierbe in apa cu putina sare. Dupa 10 minute, il scoatem din apa, il scurgem si il tocam. Calim trei catei de usturoi, peste care adaugam spanacul si laptele. Fierbem spanacul in ... (mai mult)
CitesteSpanac cu orez
Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 11:05Orezul se spala bine in apa, apoi se lasa la scurs. Spanacul se curata, apoi se fierbe cam 10 minute, apoi se scoate si se scurge de apa, urmand a-l toca marunt. Ceapa se toaca si se caleste in ulei, ... (mai mult)
Citeste