Linte cu orez
Ingrediente:
500 g linte 400 g orez 100 ml vin 50 ml ulei 2 cepe sare piper
Mod de preparare:
Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le tocam marunt si le calim in ulei. Peste ceapa, punem orezul fiert si lasam cam 5 minute. Urmeaza randul lintei sa o sotam cu orezul si ceapa, stropim totul cu vin, condimentam cu sare si piper si mai lasam 10 minute. Dupa gust, se poate presara, la final, patrunjel verde.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pate de linte
Se pune la fiert lintea, in apa cu putina sare, impreuna cu ceapa curatata. Dupa ce au fiert, lintea si ceapa, se scot ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de linte
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei. Apoi, se spala bine lintea si se pune la fiert... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte rosie
Legumele se curata, se spala si se toaca in cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam 2 ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de linte
Ceapa se toaca marunt, iar cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se dau pe razatoare. In oala in care va fierbe ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de linte
Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte
Lintea, de regula se pune la inmuiat, cu o zi inainte de a fi gatita. Astfel, dupa ce a stat suficient in apa, se scurge... (mai mult)
Citeste







