Pate de linte
Ingrediente:
500 g linte 1 ceapa patrunjel verde ulei sare piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert lintea, in apa cu putina sare, impreuna cu ceapa curatata. Dupa ce au fiert, lintea si ceapa, se scot din apa si se pun intr-o strecuratoare pentru a elimina toata apa. Cand s-au scurs, le asezam intr-un castron si le pasam cu ajutorul unui blender. Condimentam cu sare si piper, punem patrunjelul verde tocat si pateul este gata. Se lasa la frigider in jur de o ora, apoi se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Linte cu orez
Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de linte
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei. Apoi, se spala bine lintea si se pune la fiert... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte rosie
Legumele se curata, se spala si se toaca in cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam 2 ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de linte
Ceapa se toaca marunt, iar cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se dau pe razatoare. In oala in care va fierbe ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de linte
Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte
Lintea, de regula se pune la inmuiat, cu o zi inainte de a fi gatita. Astfel, dupa ce a stat suficient in apa, se scurge... (mai mult)
Citeste







