Supa de linte
Ingrediente:
300 g linte 50 ml smantana 40 g unt 30 g pasta de tomate 2 oua 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi cimbru sare piper
Mod de preparare:
Lintea, de regula se pune la inmuiat, cu o zi inainte de a fi gatita. Astfel, dupa ce a stat suficient in apa, se scurge bine si se transfera intr-o oala mai mare, peste ea se toarna apa si se presara putina sare, apoi se pune la fiert, cam 45 de minute. Cat timp fierbe lintea, se curata morcovul si ceapa si se toaca, apoi intr-o tigaie se topeste untul, in care se calesc mai intai ceapa, apoi mocovul si usturoiul, urmand ca dupa 3 minute, timp in care s-au innabusit legumele sa se adauge si pasta de tomate. Odata ce soteul de legume este gata, acesta se adauga peste lintea din oala si se fierb impreuna pentru inca 10 minute. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru, dupa gust, iar cand e gata, se opreste focul si se adauga smantana mixata cu galbenusurile de ou. Supa se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de linte rosie
Legumele se curata, se spala si se toaca in cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam 2 ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de linte
Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se ... (mai mult)
Citeste -
Pate de linte
Se pune la fiert lintea, in apa cu putina sare, impreuna cu ceapa curatata. Dupa ce au fiert, lintea si ceapa, se scot ... (mai mult)
Citeste -
Linte cu orez
Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de linte
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei. Apoi, se spala bine lintea si se pune la fiert... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de linte
Ceapa se toaca marunt, iar cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se dau pe razatoare. In oala in care va fierbe ... (mai mult)
Citeste