Ciorba de linte
Ingrediente:
1 ceapa 1 morcov 2 cartofi 300 g linte 2 linguri de bulion 1 radacina de patrunjel ulei de masline patrunjel sare piper
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, iar cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se dau pe razatoare. In oala in care va fierbe ciorba se toarna cam 3 linguri de ulei si se calesc legumele, iar cand s-au innabusit suficient, se toarna apa si se lasa la fiert. Lintea ce a stat in apa cu cel putin 4 ore inainte se adauga si ea, se presara sare si piper dupa gust si se lasa ciorba sa fiarba cam jumatate de ora. Cand e aproape gata, se adauga putin bulion si se mai lasa pe foc, doar cat sa mai dea de cateva ori in clocot. La final se presara patrunjelul tocat marunt si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pate de linte
Se pune la fiert lintea, in apa cu putina sare, impreuna cu ceapa curatata. Dupa ce au fiert, lintea si ceapa, se scot ... (mai mult)
Citeste -
Linte cu orez
Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de linte
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei. Apoi, se spala bine lintea si se pune la fiert... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte rosie
Legumele se curata, se spala si se toaca in cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam 2 ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de linte
Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte
Lintea, de regula se pune la inmuiat, cu o zi inainte de a fi gatita. Astfel, dupa ce a stat suficient in apa, se scurge... (mai mult)
Citeste







