Supa de linte rosie
Ingrediente:
300 g linte rosie 1 morcov 2 cepe 2 rosii 1 telina 1 dovlecel ulei cimbru chimen sare piper
Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala si se toaca in cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam 2 linguri de ulei, iar cand se incinge se pun legumele si se innabusesc putin. Cand incep sa se patrunda, se transfera intr-o oala cu aproximativ 700 ml de apa si un praf de sare si se lasa la fiert. Lintea spalata se adauga si ea in oala cu supa, se condimenteaza cu piper, cimbru si chimen si se acopera. Cand lintea s-a fiert suficient, se opreste focul si se paseaza totul cu ajutorul unui blender, obtinand astfel o supa cremoasa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de linte
Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte
Lintea, de regula se pune la inmuiat, cu o zi inainte de a fi gatita. Astfel, dupa ce a stat suficient in apa, se scurge... (mai mult)
Citeste -
Pate de linte
Se pune la fiert lintea, in apa cu putina sare, impreuna cu ceapa curatata. Dupa ce au fiert, lintea si ceapa, se scot ... (mai mult)
Citeste -
Linte cu orez
Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de linte
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei. Apoi, se spala bine lintea si se pune la fiert... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de linte
Ceapa se toaca marunt, iar cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se dau pe razatoare. In oala in care va fierbe ... (mai mult)
Citeste