Mancare de linte
Ingrediente:
300 g linte verde 2 catei de usturoi 3 rosii 2 morcovi 1 ceapa alba 1/2 lamaie busuioc sare piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei. Apoi, se spala bine lintea si se pune la fiert timp de 15 minute. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita impreuna cu rosiile si morcovii tocate marunt, ceapa calita, usturoiul pisat si zeama de la o jumatate de lamaie. Se mai amesteca din cand in cand si se lasa sa fiarba timp de 15 minute, la foc mic, acoperita. Se adauga busuiocul si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pate de linte
Se pune la fiert lintea, in apa cu putina sare, impreuna cu ceapa curatata. Dupa ce au fiert, lintea si ceapa, se scot ... (mai mult)
Citeste -
Linte cu orez
Lintea si orezul se fierb separat, iar cand s-au facut, se scurg bine de apa si se pun in boluri diferite. Cepele le ... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte rosie
Legumele se curata, se spala si se toaca in cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se toarna cam 2 ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de linte
Ceapa se toaca marunt, iar cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se dau pe razatoare. In oala in care va fierbe ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de linte
Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de linte
Lintea, de regula se pune la inmuiat, cu o zi inainte de a fi gatita. Astfel, dupa ce a stat suficient in apa, se scurge... (mai mult)
Citeste







