Musaca de vinete si cartofi
Ingrediente:
500 g carne tocată 4 cartofi 3 vinete 2 oua 20 g unt 40 g cascaval 20 g pesmet 1 legatura de ceapa verde ulei sare piper
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii, la fel si vinetele, apoi se rumenesc in ulei, intr-o tigaie. Ceapa verde se toaca marunt si se pune la calit, peste ea se adauga carnea tocata si se tin impreuna la gatit, pana cand sosul lasat de carne, scade de tot. Se condimenteaza carnea cu piper si sare, apoi se adauga ouale batute, se amesteca si se opreste focul. Intr-o tava mai inalta, se toarna putin ulei, se presara pesmetul pe toata suprafata tavii, apoi se aseaza felii de cartof, peste acestea se pune jumatate din carne, urmeaza un strat de felii de vinete si inca un strat de carne. Ultimul strat va fi unul alcatuit din felii de vinete. Deasupra se rade cascavalul si se da tava la cuptor, pentru 35 de minute. Cand e gata, se portioneaza si se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Musaca de vinete
Se spala si se taie vinetele in felii. Se presara putina sare si se lasa deoparte timp de o jumatate de ora. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste -
Rosii umplute cu vinete
Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data ... (mai mult)
Citeste -
Vinete la borcan
Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie... (mai mult)
Citeste -
Musaca de cartofi
Se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Dupa 2-3 minute, se adauga carnea tocata ... (mai mult)
Citeste -
Drob de vinete
Se spala si se curata vinetele. Apoi, se taie in bucati mici, se adauga sare peste ele si se lasa deoparte sa se scurga ... (mai mult)
Citeste -
Vinete umplute cu branza
Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)
Citeste







