Musaca de vinete

Foto - Musaca de vinete
Complexitate: usor Timp de preparare: 75 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

2 vinete 3 catei de usturoi 700 g carne tocata 3 oua 6 rosii 2 cepe 5 linguri smantana 300 ml ulei patrunjel marar sare piper

Mod de preparare:

Se spala si se taie vinetele in felii. Se presara putina sare si se lasa deoparte timp de o jumatate de ora. Apoi, se pune putin ulei intr-o tigaie si se pun pe rand feliile de vinete la rumenit. Se scot pe un servet care sa absoarba excesul de ulei. Intre timp, se taie cepele marunt si se pun la calit intr-o alta tigaie cu o lingura de ulei. Se adauga usturoiul pisat si inca o lingura de ulei, se amesteca bine. Apoi, se adauga carnea tocata si o cana de apa si se lasa sa fiarba 25 de minute. Dupa expirarea timpului, se stinge focul si se adauga un ou, marar, patrunjel si putin piper. Intr-o tava sau intr-un vas termorezistent se pune un strat de felii de vinete, apoi carnea si se acopera cu ultimul rand de vinete. Se bat cele doua oua ramase si se amesteca cu smantana. Se toarna peste musaca si se baga la cuptor timp de 45 de minute, la foc mediu.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Musaca de vinete si cartofi

    Musaca de vinete si cartofi

    Cartofii se curata de coaja si se taie in felii, la fel si vinetele, apoi se rumenesc in ulei, intr-o tigaie. Ceapa ... (mai mult)

    Citeste
  • Rosii umplute cu vinete

    Rosii umplute cu vinete

    Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete la borcan

    Vinete la borcan

    Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie... (mai mult)

    Citeste
  • Drob de vinete

    Drob de vinete

    Se spala si se curata vinetele. Apoi, se taie in bucati mici, se adauga sare peste ele si se lasa deoparte sa se scurga ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute cu branza

    Vinete umplute cu branza

    Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)

    Citeste
  • Lutica cu rosii

    Lutica cu rosii

    Vinetele se coc si se curata asemanator ca pentru salata de vinete, apoi se toaca marunt sau se paseaza cu ajutorul unui... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))