Ardei umpluti cu sos de rosii
Ingrediente:
400 g carne tocata de pui 50 g orez 8 ardei grasi 2 cepe 1 ou 1 morcov patrunjel marar piper sare Sos: 150 ml sos de rosii 1 ceapa patrunjel busuioc ulei sare piper
Mod de preparare:
Legumele se spala bine, apoi, se dau pe razatoare. Astfel, legumele rase se adauga peste carnea de pui si se amesteca. Se pune si orezul spalat, dar si oul si verdeata tocata marunt. Toate acestea se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca, rezultand compozitia pentru ardei. Ardeii se curata de seminte si se spala in interior. Odata curatati, ardeii se umplu pe rand si se aseaza intr-o cratita mai mare, se toarna o cana de apa si se pun la fiert, pe foc mic. Intre timp se prapara sosul, pentru care se toca ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie, cu ulei incins. Cand incepe sa devina transparenta, peste ceapa se adauga sosul de rosii, lasand sa fiarba, pana da in clocot. Se presara patrunjelul si busuiocul proaspat tocat, se asezoneaza cu sare si piper si se mai tine doar 3 minute pe foc. La final, se toarna sosul peste ardei si se mai gateste totul pentru o jumatate de ora, in cuptorul incins.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ardei umpluti cu ciuperci
Ciupercile se toaca marunt, se prajesc in putin ulei amestecandu-se mereu, se adauga ceapa prajita, oul, sarea, faina, ... (mai mult)
Citeste -
Ardei umpluti cu varza
Ardeii se spala si li se inlatura cotorul, taind-ul in jurul coditei. Se toaca marunt varza, morcovul si patrunjelul, se... (mai mult)
Citeste -
Ardei umpluti cu carne
Se spala ardeii si se indeparteaza semintele. Se lasa sa se scurga de apa, se taie marunt o ceapa si se caleste putin ... (mai mult)
Citeste -
Ardei umpluti cu branza
Ardeii se spala si li se indeparteaza codita si semintele din interior. Dupa ce am curatat si splat ardeii, preparam ... (mai mult)
Citeste -
Gogosari umpluti cu carne
Gogosarii se spala si se curata de cotor si seminte, dupa care se lasa sa se scurga. Se spala morcovii si se da prin ... (mai mult)
Citeste -
Ardei umpluti cu vinete
Se spala si se sterg ardeii, se scot cotoarele si se scutura bine de seminte. Vinetele se coc, se curata, se toaca, apoi... (mai mult)
Citeste