Tocanita de vinete
Ingrediente:
5 rosii 3 cartofi 2 vinete 3 cepe 2 ardei grasi usturoi boia dulce sare piper
Mod de preparare:
Mai intai se spala si se curata toate legumele. Vinetele se taie in felii subtiri, iar ardeiii, cartofii, ceapa si rosiile se taie in cubulete mici. Intr-o tigaie se pun la incins cam 60 ml de ulei in care se calesc pe rand ceapa, apoi ardeii si rosiile, iar spre final se adauga vinetele si cartofii. Cand incep sa se innabuse, se toarna o cana de apa peste legume, se acopera cu un capac si se lasa focul mic. Dupa aproximativ 45 de minute, cand sosul lasat de legume incepe sa scada, se presara sarea, piperul, boia si usturoiul pisat, se mai lasa inca 5 minute si este gata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rosii umplute cu vinete
Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data ... (mai mult)
Citeste -
Vinete la borcan
Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie... (mai mult)
Citeste -
Drob de vinete
Se spala si se curata vinetele. Apoi, se taie in bucati mici, se adauga sare peste ele si se lasa deoparte sa se scurga ... (mai mult)
Citeste -
Vinete umplute cu branza
Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Lutica cu rosii
Vinetele se coc si se curata asemanator ca pentru salata de vinete, apoi se toaca marunt sau se paseaza cu ajutorul unui... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de ficatei de pui
Rosiile si ceapa se toaca marunt, iar ficateii se curata si se spala. Intr-o tigaie se pun la incins cam 40 ml de ulei ... (mai mult)
Citeste