Pilaf cu legume
Ingrediente:
300 g orez 2 cepe 2 ardei grasi 1 morcov patrunjel piper sare
Mod de preparare:
Orezul se spala bine, in ape succesive, iar legumele se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline si se calesc mai intai ceapa, apoi restul de legume, iar cand s-au innabusit suficient, iar ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si 2 cani de apa. Se acopera totul cu un capac si se amesteca din cand in cand. Dupa ce orezul s-a hidratat suficient, se presara pier, sare, dar si patrunjelul tocat fin. Se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pilaf cu pui
Curatam pulpele, le spalam, le indepartam piela si le condimentam, dupa gust. Tocam ceapa si morcovul marunt si le punem... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu mazare
Intr-o tigaie se toarna 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Cand devine... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu carne de porc
Orezul se spala si se lasa in apa cat sa-l acopere. Se spala si se curata legumele, apoi se toaca marunt, iar carnea se ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu urzici
Mai intai sa spala bine urzicile si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg din apa fierbinte, ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf de ciuperci
Ciupercile se taie in bucati si se pun sa fiarba in apa cu putina sare impreuna cu ceapa tocata, timp de 15 minute. Dupa... (mai mult)
Citeste -
Pilaf de orez
Ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul. Orezul se spala in doua ape. Ceapa si orezul se inabusa in ulei, se adauga... (mai mult)
Citeste