Pilaf de orez
Ingrediente:
350g orez, 1L apa, 75ml ulei 150g ceapa patrunjel verde piper sare
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul. Orezul se spala in doua ape.
Ceapa si orezul se inabusa in ulei, se adauga apa, piper, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se fierb circa 20 de minute, in vas acoperit. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pilaf cu pipote si inimi
Orezul se spala bine si se pune apoi la fiert. Separat, spalam pipotele si inimile de pui si le punem intr-o tigaie in ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf de ciuperci
Ciupercile se taie in bucati si se pun sa fiarba in apa cu putina sare impreuna cu ceapa tocata, timp de 15 minute. Dupa... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu legume
Orezul se spala bine, in ape succesive, iar legumele se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu mazare
Intr-o tigaie se toarna 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Cand devine... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu carne de porc
Orezul se spala si se lasa in apa cat sa-l acopere. Se spala si se curata legumele, apoi se toaca marunt, iar carnea se ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu urzici
Mai intai sa spala bine urzicile si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg din apa fierbinte, ... (mai mult)
Citeste