Pilaf cu urzici
Ingrediente:
600 g urzici 200 g ciuperci 300 g orez 1 ardei gras 1 morcov 1 ceapa sare piper
Mod de preparare:
Mai intai sa spala bine urzicile si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg din apa fierbinte, se pun pe un tocator si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun cam 2 linguri de ulei de masline si se calesc mai intai ceapa tocata fin, apoi ardeiul taiat cubulete, ciupercile taiate felii, urzicile si morcovul ras. Separat, se fierbe si orezul, iar cand s-a hidratat suficient, adica aproape a fiert, se adauga si el in tigaia cu legume calite, se toarna cam 250 ml de supa de urzici si se acopera tigaia, lasand focul mic. Cand a scazut, se opreste focul, se adauga sare si piper in functie de gusturi si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mancare de urzici cu orez
Urzicile se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie bine, se scurg, apoi se toaca in felii subtiri. Se pastreaza apa ... (mai mult)
Citeste -
Piure de urzici
Intr-o tigaie, puneti putin ulei de masline si usturoiul pisat. Cand se rumeneste, se adauga cartofii curatati si tocati... (mai mult)
Citeste -
Mancare de urzici
Urzicile se curata si se spala in apa rece. Apoi, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert aproximativ 20 de ... (mai mult)
Citeste -
Urzici cu usturoi
Dupa ce au fost spalate in apa rece si curatate, urzicile se pun in apa clocotita si se lasa la fiert cam 30 de minute, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de urzici
Ceapa, morcovii, urzicile si telina se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se spala, se fierbe si se lasa sa se ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf de ciuperci
Ciupercile se taie in bucati si se pun sa fiarba in apa cu putina sare impreuna cu ceapa tocata, timp de 15 minute. Dupa... (mai mult)
Citeste