Ciorba de urzici
Ingrediente:
1kg urzici 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 1 radacina de telina 2 morcovi 50 g smantana 50ml ulei 100g orez 1.5L bors leustean verde sare
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii, urzicile si telina se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Ceapa verde si leusteanul se curata, se spala si se toaca marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Ceapa, morcovii si telina se fierb in circa 2 L de apa cu sare si ulei. Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga urzicile si ceapa verde se continua fierberea. La legumele fierte se adauga orezul si borsul si se fierb inca 5 minute. La sfarsit, se adauga leustean verde si smantana. Se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pilaf cu urzici
Mai intai sa spala bine urzicile si se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg din apa fierbinte, ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de urzici cu orez
Urzicile se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie bine, se scurg, apoi se toaca in felii subtiri. Se pastreaza apa ... (mai mult)
Citeste -
Piure de urzici
Intr-o tigaie, puneti putin ulei de masline si usturoiul pisat. Cand se rumeneste, se adauga cartofii curatati si tocati... (mai mult)
Citeste -
Mancare de urzici
Urzicile se curata si se spala in apa rece. Apoi, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert aproximativ 20 de ... (mai mult)
Citeste -
Urzici cu usturoi
Dupa ce au fost spalate in apa rece si curatate, urzicile se pun in apa clocotita si se lasa la fiert cam 30 de minute, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste







