Musaca de legume
Ingrediente:
600 g ciuperci 200 g conopida 500 g dovlecei 4 oua ceapa verde 350 g branza de vaci 100 g unt piper sare
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata bine. Conopida se rupe in bucatele, apoi se fierbe, cam 25 de minute.Cand a fiert suficient se scurge bine din apa si se paseaza cu ajutorul unui blender. Dovleceii se dau pe razatoare si se scurg bine de sucul lasat, apoi se adauga peste conopida pasata, se pune si branza de vaci, sfaramata si se condimenteaza dupa gust, cu piper si sare. Toate acestea se amesteca bine rezultand un aluat consistent. Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in unt, se pun ciupercile taiate cubulete, iar cand acestea s-au patruns suficient, se adauga ouale si se amesteca totul bine. La final se aduga si putin patrunjel verde tocat fin, apoi se monteaza musacaua. Astfel, intr-o tava se intinde jumatate din cantitatea de aluat, peste acesta se intinde intr-un strat uniform amestecul de ciuperci si ceapa verde, iar deasupra se acopera totul cu restul de aluat pregatit. Tava se da la cuptorul incins, unde va sta pana cand musacaua se rumeneste perfect.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Musaca de gulii
Intr-o tigaie se inginge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se pune carnea ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de vinete
Se spala si se taie vinetele in felii. Se presara putina sare si se lasa deoparte timp de o jumatate de ora. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu curry
Se pregateste supa de legume. Apoi, se spala orezul si se scurge bine de apa. Se lasa la macerat timp de o ora. Se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de conopida
Intr-o cratita, se fierbe conopida, morcovul impreuna cu supa de legume sau apa. Intre timp, se pune la prajit prazul si... (mai mult)
Citeste -
Drob de legume
Pentru inceput, vom pune orezul ce a fost spalat, la fiert, in apa cu putina sare. Intr-o alat cratita, se vor fierbe ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de dovlecei
Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Apoi, se adauga carnea tocata, impreuna cu pasta ... (mai mult)
Citeste