Tocanita de mazare
Ingrediente:
850 g mazare 30 ml ulei de masline 10 g curry 2 cepe 2 catei de usturoi 10 g boia patrunjel piper sare
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt, la fel procedam si cu usturoiul, pe care il pisam fin si le punem impreuna la calit, intr-o tigaie cu ulei incins. Cand ceapa devine trasparenta, adaugam mazarea si turnam un pahar de apa, cat sa acopere totul. Lasam focul mic, pentru a gati mazarea, intre timp condimentam cu piper, curry, boia si sare iar dupa aproximativ jumatate de ora putem opri focul, dar nu inainte de a presara si patrunjelul verde tocat fin.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tocanita de ficatei de pui
Rosiile si ceapa se toaca marunt, iar ficateii se curata si se spala. Intr-o tigaie se pun la incins cam 40 ml de ulei ... (mai mult)
Citeste -
Omleta cu mazare
Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de mazare
Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si ... (mai mult)
Citeste -
Sote de mazare
Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)
Citeste -
Mazare cu ciuperci
Mazarea se fierbe in apa cu putina sare, se scurge, inabuse in unt, se adauga zaharul, sarea si mararul tocat, putina ... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de pui
Se curata cartofii si se taie cubulete. Se decojesc rosiile. Apoi, intr-o cratita, se pun cartofii la fiert si se adauga... (mai mult)
Citeste