Tarta cu dovlecei
Ingrediente:
Aluat: 300 g faina 150 g unt 1 ou apa sare Umplutura: 2 dovlecei 350 g branza 2 oua 100 ml smantana sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca ingredientele bine, pana ce rezulta un aluat usor sfaramicios, apoi se da la frigider, cat timp se prepara umplutura. Pentru umplutur, se rade branza si se amesteca impreuna cu cele 2 oua si smantana. Dovleceii se feliaza si se presara deasupra lor putina sare. Se tapeteaza o forma de tarta cu unt, in aceasta se intinde aluatul ce a stat in frigider, iar peste aluat, se aseaza compozitia de branza si smantana, acoperind totul cu felii de dovlecel si putina branza rasa. Tarta se da la cuptor, pentru 45 de minute, iar cand e gata se portioneaza si se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tarta cu crema de lamaie
Tarta este foarte usor de pregatit, trebuie doar sa realizam aluatul pentru tarta care se prepara mixand toate ... (mai mult)
Citeste -
Piure de dovlecei
Se spala si se curata dovleceii. Se taie cubulete si se pun la fiert pentru 15 minute. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de dovlecei
Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de dovlecei
Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Apoi, se adauga carnea tocata, impreuna cu pasta ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei umpluti cu varza
Cei patru dovlecei, se spala si se taie pe jumatare, se curata de seminte si se lasa pe o tava. Apoi, varza se toca ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu cartofi
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru tarta, este sa curatam cartofii si sa-i punem la fiert, in apa cu un varf... (mai mult)
Citeste