Gem de prune
Ingrediente:
2.5 kg prune 1 kg zahar zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. Dupa primele 60 de minute, se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Se distribuie gemul in borcane, se infileteaza capacele si se depoziteaza in camara in loc racoros.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de prune
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu prune
Intr-un castron, se bat ouale, se adauga zaharul si uleiul, treptat. Apoi, se pune smantana si coaja rasa de la o ... (mai mult)
Citeste







