Marmelada de prune
Ingrediente:
1 kg prune 250 g zahar vanilie
Mod de preparare:
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, in care asezam prunele, peste care adaugam zaharul si punem pe foc mic. Dupa aproximativ 70 de minute, adaugam vanila, pentru un plus de aroma si oprim focul. Cand s-a racit, marmelada se pune intr-un borcan si se sigileaza, pastrandu-se la rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Marmelada de gutui
Pentru marmelada, curatam gutuile de coaja, le taiem in felii si le lesam in apa, pentru a nu isi schimba culoarea. Cand... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de struguri
Boabele de struguri se pun intr-o cratita incapatoare si se pun la fiert cu un litru de apa. Gutuile se curata de coaja ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste







