Marmelada de gutui
Ingrediente:
3 kg gutui coapte 700 g zahar 1 lamaie
Mod de preparare:
Pentru marmelada, curatam gutuile de coaja, le taiem in felii si le lesam in apa, pentru a nu isi schimba culoarea. Cand am taiat toate gutuile, le punem intr-o oala incapatoare si le acoperim cu apa. Radem coaja unei lamai si punem la fiert. Cand s-au fiert feliile de gutie, se scot din apa si se paseaza cu ajutorul unui blender, urmand sa le punem in apa in care au fiert, adaugam si zaharul si fierbem in continuare. Amestecam des, pentru a nu se lipi si pentru a spori dizolvarea zaharului. Vom fierbe gutuile cel putin o ora, pana cand piureul de guti devine tot mai consistent. Cand marmelada a devenit foarte groasa, se opreste focul si se aseaza in borcane. Se acopera si se lasa sa se raceasca, apoi poate fi lasata la rece si servita dupa plac.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Marmelada de struguri
Boabele de struguri se pun intr-o cratita incapatoare si se pun la fiert cu un litru de apa. Gutuile se curata de coaja ... (mai mult)
Citeste -
Compot de gutui
Gutuile se spala, se sterg si se taie in felii, iar feliile in cuburi, pentru a putea fi usor consumate. Bucatile de ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de gutui
Se spala si se curata de coaja gutuile. Apoi, se taie in bucati cubulete si se pun in apa cu lamaie. Dupa 30 de minute, ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu gutui
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de gutui
Se spala bine gutuile si se scoate miezul! Apoi, se taie in felii subtiri si se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt, ... (mai mult)
Citeste







