Magiun de prune
Ingrediente:
20 kg prune
Mod de preparare:
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. Prunele se pun intr-o oala, se adauga apa, dar nu foarte multa, si se lasa la fiert. Prunele fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 4-5 ore. Magiunul obtinut se toarna in borcane, cald sau rece, si se pun capacele. Se depoziteaza intr-un loc intunecat, la rece!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de prune
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu prune
Intr-un castron, se bat ouale, se adauga zaharul si uleiul, treptat. Apoi, se pune smantana si coaja rasa de la o ... (mai mult)
Citeste







