Magiun de prune

Foto - Magiun de prune
Complexitate: usor Timp de preparare: 300 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

20 kg prune

Mod de preparare:

Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. Prunele se pun intr-o oala, se adauga apa, dar nu foarte multa, si se lasa la fiert. Prunele fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 4-5 ore. Magiunul obtinut se toarna in borcane, cald sau rece, si se pun capacele. Se depoziteaza intr-un loc intunecat, la rece!

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Prajitura rasturnata cu prune

    Prajitura rasturnata cu prune

    Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)

    Citeste
  • Gem de prune

    Gem de prune

    Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)

    Citeste
  • Sufleu de prune

    Sufleu de prune

    Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)

    Citeste
  • Marmelada de prune

    Marmelada de prune

    Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)

    Citeste
  • Compot de prune

    Compot de prune

    Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Placinta cu prune

    Placinta cu prune

    Intr-un castron, se bat ouale, se adauga zaharul si uleiul, treptat. Apoi, se pune smantana si coaja rasa de la o ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))