Compot de prune

Foto - Compot de prune
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

4 kg prune 10 linguri zahar apa

Mod de preparare:

Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se infileteaza capacele si se pun borcanele intr-o cratita cu apa. Se lasa pe foc timp de 30 de minute, apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cratita. Apoi, se pun intr-un loc racoros.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Compot de prune uscate

    Compot de prune uscate

    Se taie prunele uscate. Intr-o cratita, se pun 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Se adauga prunele uscate si se fierb ... (mai mult)

    Citeste
  • Compot din fructe uscate

    Compot din fructe uscate

    Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura rasturnata cu prune

    Prajitura rasturnata cu prune

    Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)

    Citeste
  • Gem de prune

    Gem de prune

    Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)

    Citeste
  • Magiun de prune

    Magiun de prune

    Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)

    Citeste
  • Sufleu de prune

    Sufleu de prune

    Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))