Compot de prune
Ingrediente:
4 kg prune 10 linguri zahar apa
Mod de preparare:
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se infileteaza capacele si se pun borcanele intr-o cratita cu apa. Se lasa pe foc timp de 30 de minute, apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cratita. Apoi, se pun intr-un loc racoros.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de prune uscate
Se taie prunele uscate. Intr-o cratita, se pun 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Se adauga prunele uscate si se fierb ... (mai mult)
Citeste -
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste







