Compot de prune uscate
Ingrediente:
2 kg prune uscate fara samburi 1/2 cana suc de portocale apa
Mod de preparare:
Se taie prunele uscate. Intr-o cratita, se pun 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Se adauga prunele uscate si se fierb 10-15 minute. Apoi, se stinge focul si se lasa la racit putin. Se aduaga sucul de portocale si se amesteca bine! Se pune compotul intr-un borcan si se strange capacul bine! Se va mentine aproximativ 3-4 saptamani.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste -
Pui cu prune uscate
Se pune la incins o tigaie, in care se adauga uleiul. Cand se incinge, se pun si pulpele care au fost condimentate cu ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de prune cu orez
Prunele uscate se spala si se pun la inmuiat, in apa calda, iar orezul se spala bine, in ape succesive, se scurge bine, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de prune
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu fructe uscate
Pentru blatul prajiturii, se amesteca margarina cu zaharul, aromatizam cu vanilie si adaugam faina. Se amesteca totul ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste







