Pui cu prune uscate
Ingrediente:
4 pulpe de pui 250 ml de ulei 100 g de prune uscate 100 ml de vin alb 250 ml de apa usturoi sare piper
Mod de preparare:
Se pune la incins o tigaie, in care se adauga uleiul. Cand se incinge, se pun si pulpele care au fost condimentate cu sare si piprer in prealabil. In timp ce rumenim copanele, punem si prunele, iar cand incepe sa se patrunda carnea, adaugam si vinul si paharul de apa. Se lasa totul la fiert pentru jumatate de ora, pana cand sosul incepe sa scada. Nu uitam sa adaugam si usturoiul si amestecam din cand in cand, pentru a nu se lipi. Cand e gata, pulpele se servesc fierbinti, impreuna cu sosul din tigaie deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de prune uscate
Se taie prunele uscate. Intr-o cratita, se pun 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Se adauga prunele uscate si se fierb ... (mai mult)
Citeste -
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste -
Mancare de prune cu orez
Prunele uscate se spala si se pun la inmuiat, in apa calda, iar orezul se spala bine, in ape succesive, se scurge bine, ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu fructe uscate
Pentru blatul prajiturii, se amesteca margarina cu zaharul, aromatizam cu vanilie si adaugam faina. Se amesteca totul ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Bomboane din fructe uscate
Caisele, curmalele si stafidele se pun la inmuiat in putina apa si esenta de rom. Dupa 2 ore in care au stat in apa ... (mai mult)
Citeste







