Deserturi
Mere caramelizate
Publicata joi, 15 august 2013, 09:19Se spala merele si se scoat cozile. Se introduce cu atentie batul in centrul marului. Intr-o cratita, se prepara siropul din zahar, apa si putin colorant alimentar si se amesteca bine. Se pune la ... (mai mult)
CitesteBanane caramelizate
Publicata joi, 15 august 2013, 09:06Se decojesc si se feliaza bananele. Intr-o tigaie, pe foc, se pune untul la topit. Se adauga feliile de banane. Dupa 1 minut, se pun zaharul si coniacul pentru flambat. Dupa ce s-au rumenit putin, se ... (mai mult)
CitesteBanane prajite
Publicata miercuri, 14 august 2013, 10:28Se curata bananele de coaja, apoi se taie, pe lungime. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se pun la prajit. Se rumenesc pe ambele parti, se scurg bine de ulei si se pun pe un servet de bucatarie pentru ... (mai mult)
CitesteClatite cu ciocolata
Publicata joi, 1 august 2013, 09:47Intr-un castron, se amesteca laptele impreuna cu zaharul si o lingurita de scortisoara. Apoi, se adauga treptat faina, amestecand incontinuu. In tigaia incinsa cu un strop de ulei se pune cate un ... (mai mult)
CitesteClatite cu banane
Publicata joi, 1 august 2013, 09:30Intr-un castron, se amesteca laptele impreuna cu zaharul, o lingurita de sare si una de scortisoara. Apoi, se adauga treptat faina, amestecand incontinuu. In tigaia incinsa cu un strop de ulei se pune... (mai mult)
CitesteClatite cu branza
Publicata joi, 1 august 2013, 09:10Intr-un castron, se bat ouale, se adauga 150 ml de lapte si faina, adaugata treptat, in timp ce se amesteca. Apoi, se completeaza cu restul de lapte, apa si o lingurita de rom. Branza se amesteca cu ... (mai mult)
CitesteClatite pufoase
Publicata joi, 25 iulie 2013, 11:31Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Apoi, se bat albusurile. Separat, se bat galbenusurile si se adauga laptele impreuna cu uleiul si se amesteca bine. Se pun albusurile in ... (mai mult)
CitesteTrufe de ciocolata
Publicata vineri, 31 mai 2013, 10:18Se sfaramana ciocolata. Apoi, se pune ciocolata impreuna cu untul intr-un castron si se amesteca bine. Se toarna coniacul si se amesteca pana devine cremoasa. Aluatul se lasa sa se raceasca la ... (mai mult)
CitesteGaluste cu prune
Publicata miercuri, 24 aprilie 2013, 08:16Se curata cartofii si se pun la fiert in apa sarata timp de 20 de minute. Se scurg bine de apa si se fac piure de cartofi cu unt, faina, oua si sare! Se spala prunele, se dau prin zahar si se presara ... (mai mult)
CitesteAnanas caramelizat
Publicata vineri, 5 aprilie 2013, 07:50In primul rand, se taie felii de ananas si se scoate crusta! Apoi, se pune in tigaie cu zahar peste si se stropeste cu putin rom. Cand incepe sa se rumeneasca si sa capete o culoare aurie inseamna ca ... (mai mult)
CitesteClatite cu spanac
Publicata sambata, 30 martie 2013, 15:38Intr-un vas adecvat se adauga laptele impreuna cu ouale si se amesteca bine, apoi se pune faina si se bate iar pentru a nu exista cocoloase. Se unge putin tigaia si, atunci cand se incalzeste, se ... (mai mult)
CitesteSmochine umplute cu orez
Publicata marti, 26 februarie 2013, 19:58Se spala smochinele, se oparesc cu apa clocotita si se taie putin imprejurul coditei. Prin aceasta taietura se umplu smochinele cu grija de a nu le rupe, cu cate 1-2 lingurite de orez crud. Se aseaza ... (mai mult)
CitestePiure de mere
Publicata marti, 26 februarie 2013, 19:46Merele curatate si taiate bucatele se pun sa fiarba cu putina apa si zeama de lamaie. Se trec prin sita, se amnesteca cu zaharul si se lasa sa mai fiarba acoperit pana scade. Se adauga scortisoara, se... (mai mult)
CitesteClatite din cartofi
Publicata marti, 26 februarie 2013, 18:34Se rad cartofii cruzi prin razatoare si se storc de zeama. Separat se bat ouale, se adauga apoi laptele, se amesteca cu cartofii rasi, sarea, faina, astfel ca sa se obtina o compozitie curgatoare. Se ... (mai mult)
CitesteJeleu de cafea
Publicata vineri, 22 februarie 2013, 18:09Gelatina se pune in apa rece si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp cafeaua, impreuna cu vanilia taiata firicele, se fierbe in lapte, la fel cum se prepara obisnuit o cafea naturala cu apa. Dupa... (mai mult)
Citeste