Prajituri
Negrese
Publicata miercuri, 5 decembrie 2012, 22:08Se pune untul intr-o cratita, la foc mic; se lasa sa se topeasca incet, apoi se ia de pe foc. Se cerne cacaoa in untul topit, se adauga putina sare si zaharul tos si se amesteca. Se sparg ouale, se ... (mai mult)
CitestePrajitura cu mere
Publicata miercuri, 5 decembrie 2012, 20:47Untul sau margarina se incorporeaza in faina. Se adauga otetul, sarea, smantana sau laptele si se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca cateva ore, sau chiar pana a doua zi, dupa care se intind ... (mai mult)
CitestePrajitura cu nuca
Publicata miercuri, 5 decembrie 2012, 20:27Albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si romul sau zeama de lamaie si se bat in continuare pana ce se intaresc iar, ca o zapada. Dupa aceea, se pune untul topit, dar rece, se ... (mai mult)
CitesteStrudel cu mere
Publicata miercuri, 5 decembrie 2012, 19:50Merele se spala bine, se curata coaja dupa care se rad. Aproximativ 300g de faina se framanta cu untul, circa 150ml de apa si sare, pentru a se obtie o coca omogena. Coca este lasata circa 15 de ... (mai mult)
CitesteBaclava
Publicata miercuri, 5 decembrie 2012, 19:23Se cerne faina pe planseta, se presara sarea, se pune unt sau margarina de marimea unui ou din cantitatea indicata si se incorporeaza in faina. Se adauga oul si incetul cu incetul apa calduta cat sa ... (mai mult)
CitesteCozonac cu nuca
Publicata luni, 3 decembrie 2012, 18:30Se topeste zaharul cu laptele cald fiert cu vanilie intr-un vas aseat la foc. Dupa ce zaharul s-a topit, se pun nucile si se amesteca mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce da cateva clocote... (mai mult)
CitesteTarta cu banane
Publicata luni, 26 noiembrie 2012, 22:17Faina se cerne si masoara dupa care se pune in castron. Fara sa se atinga cu mana, grasimea se incorporeaza cu cutitul, dupa care se apasa cu furculita pana cand compozitia are forma unor firimituri ... (mai mult)
CitesteTarta cu ananas
Publicata luni, 26 noiembrie 2012, 21:51Faina se cerne si masoara dupa care se pune in castron. Fara sa se atinga cu mana, grasimea se incorporeaza cu cutitul, dupa care se apasa cu furculita pana cand compozitia are forma unor firimituri ... (mai mult)
CitesteTarta cu pere
Publicata luni, 26 noiembrie 2012, 21:24Faina si sarea se amesteca cu uleiul si untul Intr-un castron cu furculita pana cand compozitia ia forma si marimea boabelor de mazare. Se stropeste cu apa si se amesteca pana cand aluatul incepe sa ... (mai mult)
CitesteTarta cu portocale
Publicata luni, 26 noiembrie 2012, 20:40Faina se cerne si masoara dupa care se pune in castron. Fara sa se atinga cu mana, grasimea se incorporeaza cu cutitul, dupa care se apasa cu furculita pana cand compozitia are forma unor firimituri ... (mai mult)
CitesteTarte cu fructe
Publicata duminica, 25 noiembrie 2012, 18:12Praful de biscuiti, zaharul si untul fierbinte se amesteca bine cu aceasta compozitie se tapeteaza forma de tarta, apasand-o cu palma pentru a obtine un strat uniform.Se coace in cuptorul fierbinte 10... (mai mult)
Citeste