Prajituri
Prajitura cu ananas
Publicata sambata, 16 februarie 2013, 17:58Se unge bine cu unt topit de forma de tort sau o cratita, se presara cu zahar tos apoi se asaza bucatele subtiri de ananas. Pentru a prepara aluatul se cerne de doua ori faina cu praful de copt, ... (mai mult)
CitestePrajitura cu capsuni
Publicata sambata, 16 februarie 2013, 09:54Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat din care se intinde o foaie dreptunghiulara si se tapeteaza cu ea tava. Se da in cuptorul fierbinte circa 10 minute sau pana cand se rumeneste usor. ... (mai mult)
CitestePrajitura cu afine
Publicata vineri, 15 februarie 2013, 15:54Se amesteca praful de biscuiti cu zaharul si untul si se tapeteaza o tava potrivita presand compozitia intr-un strat uniform cu palma. Separata se prepara umplutura. Se trece branza prin sita dupa ... (mai mult)
CitesteRulada cu nuci
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 15:21Zaharul si drojdia se dizolva in 3-4 linguri lapte cald. Se adauga 2-3 linguri faina, se bate bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga restul de lapte caldut si se amesteca pana cand ... (mai mult)
CitestePrajitura cu pere
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:48Se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga pe rand ouale batute cu furculita, laptele batut, piureul de pere si nucile, iar la sfarsit faina care a fost cernuta in prealabil cu ... (mai mult)
CitestePrajitura cu cirese
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 14:33Untul se freaca spuma cu zaharul si sarea. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie, apoi faina cernuta de doua ori cu praful de copt. Dupa ce se amesteca compozitia bine, se incorporeaza albusurile ... (mai mult)
CitestePrajitura cu visine
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 13:40Se freaca zaharul cu untul si ouale. Se adauga smantana si untul amestecand bine, apoi bicarbonatul. Se framanta cu faina astfel ca sa se obtina o coca potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa de ... (mai mult)
CitesteTarta cu dovleac
Publicata sambata, 26 ianuarie 2013, 12:37Se prepara aluatul de tarta, se tapeteaza forma si se coace pe jumatate, apoi se lasa sa se raceasca. Pentru a se obtine piureul de dovleac, se coace o bucata de circa 1 - 1/2 kg la cuptor, dupa care ... (mai mult)
CitesteTarta englezeasca
Publicata sambata, 26 ianuarie 2013, 12:13Dupa ce se prepara aluatul de tarta, se coace pe jumatate. Crema se prepara astfel: se bat ouale intregi cu telul impreuna cu zaharul, se adauga laptele, sare cat se ia cu doua degete, apoi vanilia si... (mai mult)
CitesteTarta cu ciocolata
Publicata sambata, 26 ianuarie 2013, 11:55Se face aluatul de tarta si se coace rumen deschis. Crema se prepara in felul urmator: galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si sare cat se ia cu doua degete, apoi se adauga cacaua amestecata... (mai mult)
CitestePiscoturi
Publicata vineri, 25 ianuarie 2013, 15:29Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul incalzit putin la cuptor, apoi pe rand cate un galbenus si vanilia, batand cu telul fara intrerupere. La sfarsit se incorporeaza usor faina. Se ... (mai mult)
CitestePapanasi
Publicata vineri, 25 ianuarie 2013, 14:48Se pregatesc toate ingredienetele. Branza de vaci se amesteca cu faina, ouale, zahar, bicarbonat, coaja rasa de lamaie, gris si sare intr-un castron. Din compozitia rezultata se modeleaza papanasii in... (mai mult)
CitestePrajitura cu lamaie
Publicata marti, 11 decembrie 2012, 16:27Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat si se intinde o foaie cu care se tapeteaza forma sau tava, dupa care se da la cuptor si se coace rumen. Branza impreuna cu laptele, zaharul si ... (mai mult)
CitesteSavarine
Publicata marti, 11 decembrie 2012, 11:10Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile, se bat de cateva ori, apoi pesmetul si faina si se amesteca cu telu. Se ... (mai mult)
CitestePlacinta cu mere
Publicata luni, 10 decembrie 2012, 19:31Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, aruncand casuta cu seminte. Se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, scortisoara. Se unge o tava cu o lingura de untdelemn. Merele se storc... (mai mult)
Citeste




















