Prajitura cu pere

Foto - Prajitura cu pere
Complexitate: mediu Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

2 pahare faina 1 pahar zahar pudra 1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita bicarbonat sare 2/3 pahar unt moale sau margarina 2/3 pahar lapte batut 3 oua piure de pere bine copate ,zdrobite cu furculita 1 pahar nuci tocate marunt.

Mod de preparare:

Se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga pe rand ouale batute cu furculita, laptele batut, piureul de pere si nucile, iar la sfarsit faina care a fost cernuta in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si restul de zahar. Se amesteca compozitia viguros .Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc moderat, 45-50 minute. Se incearca cu o scobitoare, daca este gata.Se pudreaza cu zahar vanilat.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pere umplute cu branza

    Pere umplute cu branza

    Perele se spala, se scobesc usor astfel incat sa rezulte mici cupe, in care se va introduce crema de branza aromata cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu pere caramelizate

    Prajitura cu pere caramelizate

    Cele patru pere se spala si se taie in felii, apoi se pun intr-o cratita cu apa fierbinte si 3 linguri de zahar si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de pere

    Dulceata de pere

    Se spala perele si se curata. Se taie in bucati nu foarte mari si se pun intr-o cratita impreuna cu sucul de la o lamaie... (mai mult)

    Citeste
  • Compot de pere

    Compot de pere

    Perele se spala, se curata de coaja si se scot semintele si se taie felii. Scortisoara se macina. Merele se fierb in 2 ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu pere si ciocolata

    Prajitura cu pere si ciocolata

    Se pun intr-un blender fulgii de migdale impreuna cu zaharul, untul, un praf de sare si 3 lingurite de apa. Toate ... (mai mult)

    Citeste
  • Pere in sos de ciocolata

    Pere in sos de ciocolata

    Perele se spala si se curata de coaja, apoi se taie in jumatati. Peste ele stoarcem zeama de lamaie, pentru a nu oxida. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))