Dulceata de pere

Foto - Dulceata de pere
Complexitate: usor Timp de preparare: 75 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

2 kg pere 800 g zahar 1 lamaie

Mod de preparare:

Se spala perele si se curata. Se taie in bucati nu foarte mari si se pun intr-o cratita impreuna cu sucul de la o lamaie si 800 g zahar. Se fierbe la foc mic timp de 50 de minute, amestecand ocazional. Dupa ce s-a ingrosat, se indeparteaza de la caldura si se pune cu atentie in borcane.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Compot de pere

    Compot de pere

    Perele se spala, se curata de coaja si se scot semintele si se taie felii. Scortisoara se macina. Merele se fierb in 2 ... (mai mult)

    Citeste
  • Pere in sos de ciocolata

    Pere in sos de ciocolata

    Perele se spala si se curata de coaja, apoi se taie in jumatati. Peste ele stoarcem zeama de lamaie, pentru a nu oxida. ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu pere

    Prajitura cu pere

    Se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga pe rand ouale batute cu furculita, laptele batut, piureul... (mai mult)

    Citeste
  • Pere in vin

    Pere in vin

    Mai intai punem vinul la fiert, in care vom pune o lingurita de scortiosara, putne cuisoare si zahar. Amestecam tot ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu pere

    Tarta cu pere

    Faina si sarea se amesteca cu uleiul si untul Intr-un castron cu furculita pana cand compozitia ia forma si marimea ... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de pepene galben

    Dulceata de pepene galben

    Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))