Dulceata de pere

Foto - Dulceata de pere
Complexitate: usor Timp de preparare: 75 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

2 kg pere 800 g zahar 1 lamaie

Mod de preparare:

Se spala perele si se curata. Se taie in bucati nu foarte mari si se pun intr-o cratita impreuna cu sucul de la o lamaie si 800 g zahar. Se fierbe la foc mic timp de 50 de minute, amestecand ocazional. Dupa ce s-a ingrosat, se indeparteaza de la caldura si se pune cu atentie in borcane.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pere umplute cu branza

    Pere umplute cu branza

    Perele se spala, se scobesc usor astfel incat sa rezulte mici cupe, in care se va introduce crema de branza aromata cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Compot de pere

    Compot de pere

    Perele se spala, se curata de coaja si se scot semintele si se taie felii. Scortisoara se macina. Merele se fierb in 2 ... (mai mult)

    Citeste
  • Pere in sos de ciocolata

    Pere in sos de ciocolata

    Perele se spala si se curata de coaja, apoi se taie in jumatati. Peste ele stoarcem zeama de lamaie, pentru a nu oxida. ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu pere

    Prajitura cu pere

    Se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga pe rand ouale batute cu furculita, laptele batut, piureul... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu pere caramelizate

    Prajitura cu pere caramelizate

    Cele patru pere se spala si se taie in felii, apoi se pun intr-o cratita cu apa fierbinte si 3 linguri de zahar si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Pere in vin

    Pere in vin

    Mai intai punem vinul la fiert, in care vom pune o lingurita de scortiosara, putne cuisoare si zahar. Amestecam tot ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))