Tarta cu dovleac
Ingrediente:
2 pahare pireu de dovleac 2/3 pahar zahar pudra 2 oua 1 pahar smantana consistenta 1 lingurita rasa scortisoara putina nucsoara rasa 2 pahare frisca batuta 6-8 nuci
Mod de preparare:
Se prepara aluatul de tarta, se tapeteaza forma si se coace pe jumatate, apoi se lasa sa se raceasca. Pentru a se obtine piureul de dovleac, se coace o bucata de circa 1 - 1/2 kg la cuptor, dupa care se scoate miezul, sau se da dovleac crud pe razatoarea mare si se caleste la foc slab cu 1-2 linguri de zahar, pana cand devine ca un pireu. Dupa ce se masoara, se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale intregi batute bine, zaharul, smantana si mirodeniile. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor la foc domol, 50-60 minute. Se scoate tarta din cuptor si se da la rece.Se consuma ornata cu frisca si presarata deasupra cu nuci prajite si tocate marunt cu cutitul.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Cheesecake cu dovleac
Se pregateste mai intai aluatul pentru tarta. Astfel se vor amesteca untul, zaharul si pesmetul, rezultand o compozitie ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Dovleac la cuptor
Dovleacul se taie bucati mai mici si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul, scortisoara si nuca se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste







