Prajituri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Publicata joi, 14 martie 2013, 09:48
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se iau biscuitii si se zdrobesc pana se fac bucatele mici. Nucile se macina, iar rahatul se taie in bucatele mici. Se ia o oala, se da pe foc si se ameteca zaharul cu apa, pana se topeste zaharul, ... (mai mult)

Citeste
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Publicata miercuri, 13 martie 2013, 19:17
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se amesteca faina cu smantana, un albuns si putina sare, si se framanta bine. Din aluat se intind doua foi, se ung cu ulei, se impaturesc si se lasa la frigider 10 minute. Ciupercile si cepele se ... (mai mult)

Citeste
Tarta cu lamaie

Tarta cu lamaie

Publicata miercuri, 13 martie 2013, 17:52
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se prepara aluatul din faina, unt, un albuns si sare. Se intinde o foaie, se tapeteaza forma de tarta si se coace in cuptorul fierbinte pana cand se rumeneste. Se lasa la temperatura camerei si se ... (mai mult)

Citeste
Tarta cu spanac

Tarta cu spanac

Publicata miercuri, 13 martie 2013, 17:04
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se amesteca faina, unt, un albuns si sare pentru a face aluatul de tarta. Coca pe care o obtinem o invelim intr-o folie din plastic si o dam la frigider timp de 30 minute. In acest timp se pregatim ... (mai mult)

Citeste
Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Publicata miercuri, 13 martie 2013, 16:16
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se amesteca faina, unt, un albuns si sare pentru a face aluatul de tarta. Coca pe care o obtinem o invelim intr-o folie din plastic si o dam la frigider timp de 30 minute. Ceapa tocata se caleste in ... (mai mult)

Citeste
Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Publicata joi, 7 martie 2013, 13:59
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Intr-un lighenas se sparg ouale si se adauga zaharul. Acestea se amesteca foarte bine pana cand zaharul se topeste si ouale incep sa se albeasca. Atunci cand zaharul s-a topit in totalitate incepem sa... (mai mult)

Citeste
Pricomigdale

Pricomigdale

Publicata luni, 4 martie 2013, 18:00
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Nucile sau alunele se tin la cuptor 10 minute, dupa care se freaca intre palme ca sa se desprinda cojile. Se macina bine intr-un blender sau masina de tocat. Intr-un castron se bat albusurile si se ... (mai mult)

Citeste
Bezele

Bezele

Publicata vineri, 1 martie 2013, 10:35
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Intr-un lighenas albusurile se bat spuma, cu telul in forma de para. Se adauga zaharul tos si zeama de lamaie, se bat 2 minute, ca spuma sa se umfle putin, apoi se trece lighenasul pe un vas cu apa ... (mai mult)

Citeste
Chec cu miere

Chec cu miere

Publicata vineri, 1 martie 2013, 10:13
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Mediu

Se ung doua forme lungi si inguste. Mierea se incalzeste cu untul pe un vas cu apa fierbinte, ca sa se topeasca. Gemul de portocale se taie in bucatele mici, in faina, ca acestea sa nu se lipeasca ... (mai mult)

Citeste
Gogosi cu cartofi

Gogosi cu cartofi

Publicata marti, 26 februarie 2013, 18:55
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Mediu

Se desface dorjdia in putin lapte indulcit si se amesteca cu 2 lingurite de faina. Se lasa sa creasca. Se amesteca apoi cu cartofii fierti cu coaja, curatati si dati prin masina, ouale batute, faina ... (mai mult)

Citeste
Chec cu smantana

Chec cu smantana

Publicata luni, 18 februarie 2013, 15:51
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se razuie lamaia. Stafidele se pun in rom si se lasa sa se imbibe. Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina doua forme lungi de chec. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si zeama de lamaie; se ... (mai mult)

Citeste
Chec cu rahat

Chec cu rahat

Publicata luni, 18 februarie 2013, 15:39
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se razuie lamaia. Stafidele se lasa sa se inmoaie in rom. Rahatul se taie in bucati mici si se trece prin faina, pentru ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele. Se tapeteaza formele de chec cu unt si ... (mai mult)

Citeste
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Publicata luni, 18 februarie 2013, 15:30
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si romul si se bat pana se intaresc din nou. Se pun galbenusurile, untul topit, smantana ( laptele ), coaja de lamaie si se amesteca usor cu telu. Dupa ... (mai mult)

Citeste
Chec cu stafide

Chec cu stafide

Publicata luni, 18 februarie 2013, 10:15
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Untul se freaca spuma. Se adauga incetul cu incetul zaharul, coaja de lamaie, ouale batute bine in prealabil cu furculita, apoi faina cernuta cu praful de copt si sarea, care se intercaleaza cu ... (mai mult)

Citeste
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Publicata duminica, 17 februarie 2013, 10:00
Timp de gatire: 150 minute Complexitate: Usor

Se amesteca toate ingredientele bine, dupa care se toarna lapte cald si se formeaza aluatul. Se adauga ouale batute si se amesteca cu aluatul bine pentru a avea o pasta moale. La final adaugam unutul ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))