Chec cu rahat

Foto - Chec cu rahat
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

350g faina 200g/ml unt 200g smantana sau 150ml lapte 200g zahar 6 oua 150g rahat 50g stafide 20ml rom 5g praf de copt 15g zahar vanilat 50g lamaie sare

Mod de preparare:

Se razuie lamaia. Stafidele se lasa sa se inmoaie in rom. Rahatul se taie in bucati mici si se trece prin faina, pentru ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele.

Se tapeteaza formele de chec cu unt si faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile, untul topit, smantana ( laptele ), stafidele cu romul, se amesteca cu telul de cateva ori, apoi se adauga faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca cu telul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Compozitia se rastoarna in tavi si se introduce la cuptor, 30-40 de minute.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Chec umed

    Chec umed

    Intr-un bol mai mare se pun zaharul impreuna cu uleiul si se mixeaza pana la dizolvarea definitiva a zaharului. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Chec cu stafide

    Chec cu stafide

    Untul se freaca spuma. Se adauga incetul cu incetul zaharul, coaja de lamaie, ouale batute bine in prealabil cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Cornuri cu rahat

    Cornuri cu rahat

    Intr-un vas mai mare se pun faina impreuna cu zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte cladut si untul topit. La final ... (mai mult)

    Citeste
  • Cornulete cu rahat

    Cornulete cu rahat

    Se freaca margarina cu faina. Apoi, se adauga un pahar de apa si o lingurita de otet. Se amesteca bine, iar aluatul ... (mai mult)

    Citeste
  • Cornulete cu untura

    Cornulete cu untura

    Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)

    Citeste
  • Cornulete de post

    Cornulete de post

    Faina se amesteca impreuna cu drojdia, apa calda, 50 ml ulei, zaharul si sarea. Se framanta aluatul, se lasa la dospit, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))