Chec umed
Ingrediente:
500 g faina 200 g zahar 100 ml apa minerala 100 ml ulei 20 g cacao 250 rahat 1 praf de copt vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pun zaharul impreuna cu uleiul si se mixeaza pana la dizolvarea definitiva a zaharului. Se toarna si apa minerala, apoi se adauga faina si praful de copt, amestecandu-se bine. Din acest amestec va rezulta o compozitie moale si cremoasa peste care se adauga vanilie si cacao, totul se amesteca usor si se toarna toata compozitia intr-o forma de chec. Peste compozitie se aseaza cubulete de rahat, acoperind toata suprafata checului, apoi se da tava la cuptor, timp de 40 de minute. Cand s-a rumenit desupra, iar in interior este inca sfaramicios, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Glazura de cacao
Intr-un castron, se pune zaharul pudra impreuna cu cacao. Se adauga apa fierbinte, treptat, pana se omogenizeaza ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu kiwi
Intr-un bol se pune untul ce a stat la temperatura camerei si se mixeaza impreuna cu zaharul, pana ce rezulta o crema ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu afine
Untul, care a fost tinut la temperatura camerei, se mixeaza bine, impreuna cu zaharul, pana devine crema, peste el se ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu somon
Intr-un bol, mixam cele 5 oua, pana devin spuma, peste ele adaugam faina, piperul, sarea, praful de copt, dar si ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu ananas
Se cerne faina intr-un vas mai mare, peste aceasta se adauga praful de copt, zahatul, vanilia si un praf de sare. ... (mai mult)
Citeste -
Chec aperitiv cu sunca si cascaval
Mai intai se pun cele 5 oua intr-un bol, impreuna cu smantana si se mixeaza timp de 2 minute. Peste ele se presara faina... (mai mult)
Citeste