Cornuri cu rahat
Ingrediente:
600 g faina 300 ml lapte 150 g rahat 50 g zahar 50 g unt 25 g drojdie proaspata
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pun faina impreuna cu zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte cladut si untul topit. La final se toarna laptele cald si se amesteca totul, framantand cu mainile, un aluat usor de intins, pe masa de lucru. Astfel, din aluatul obtinut se vor intinde foi de grosimea unui deget, din care se vor decupa triunghiuri de marimi egale. Fiecare triunghi va fi umplut cu bucatele mici de rahat, apoi se ruleaza usor, formand cornuletele. Acestea se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt si se rumenesc in cuptor, timp de 30-35 de minute, la foc mediu. Cand sunt gata, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Cornulete cu rahat
Se freaca margarina cu faina. Apoi, se adauga un pahar de apa si o lingurita de otet. Se amesteca bine, iar aluatul ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu untura
Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete de post
Faina se amesteca impreuna cu drojdia, apa calda, 50 ml ulei, zaharul si sarea. Se framanta aluatul, se lasa la dospit, ... (mai mult)
Citeste -
Cozonac cu rahat
Laptele se incalzeste, apoi se toarna intr-un bol. Galbenusurile de ou se bat bine cu zahar, dorjdia, un praf de sare si... (mai mult)
Citeste -
Chec cu rahat
Se razuie lamaia. Stafidele se lasa sa se inmoaie in rom. Rahatul se taie in bucati mici si se trece prin faina, pentru ... (mai mult)
Citeste







