Cozonac cu rahat
Ingrediente:
1 kg faina 1 l lapte 8 oua 100 g unt 600 g zahar 50 g drojdie 500 g rahat 200 g stafide 200 ml ulei rom vanilie coaja de portocale sare
Mod de preparare:
Laptele se incalzeste, apoi se toarna intr-un bol. Galbenusurile de ou se bat bine cu zahar, dorjdia, un praf de sare si esentele. Toate acestea le vom adauga in bolul cu lapte si vom amesteca bine. Albusurile le batem spuma cu zahar si le vom adauga si pe ele in compozitie, impreuna cu faina cernuta. Amestecam la inceput usor, pentru a incorpora albusurile, apoi incepem sa framantam, si sa adaugam treptat cate 4 linguri de ulei si incorporam framantand in continuare. Punem si stafidele in aluat, iar cand am terminat de framantat, lasam sa stea sa-si mareasca volumul. Taiem rahatul in cubulete si le dam prin putina faina, iar cand aluatul a crescut, intindem pe masa o foaie mai mare, punem bucatile de rahat pe intreaga suprafata a foii de cozonac, apoi rulam cozonacul si il asezam in forma. Se unge deasupra cu galbenus de ou si zahar, apoi se da la cuptor, pana cand trece testul scobitorii si a devenit rumen. Cand e gata, se lasa in forma pana cand se racoreste, apoi se scoate din tava si se poate servi cald sau rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Budinca de cozonac
Punem laptele la fiert, in care am dizolvat zaharul. Cand a fiert, se lasa la racit. Feliile de cozonac se taie in ... (mai mult)
Citeste -
Cozonac de post
Pentru inceput, margarina se amesteca intr-un bol cu zaharul, cand zaharul s-a topit se toarna si sucul de portocale si ... (mai mult)
Citeste -
Cornuri cu rahat
Intr-un vas mai mare se pun faina impreuna cu zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte cladut si untul topit. La final ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu rahat
Se freaca margarina cu faina. Apoi, se adauga un pahar de apa si o lingurita de otet. Se amesteca bine, iar aluatul ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu untura
Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete de post
Faina se amesteca impreuna cu drojdia, apa calda, 50 ml ulei, zaharul si sarea. Se framanta aluatul, se lasa la dospit, ... (mai mult)
Citeste







