Cozonac de post

Foto - Cozonac de post
Complexitate: usor Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g de faina 100 g zahar 100 g stafide 300 g rahat 200 ml suc de portocale 30 g margarina 300 g nuca pisata 20 g cacao 50 g zahat pudra 40 g de drojdie esenta de vanilie esenta rom coaja rasa de lamaie sare

Mod de preparare:

Pentru inceput, margarina se amesteca intr-un bol cu zaharul, cand zaharul s-a topit se toarna si sucul de portocale si amestecam in continuare. Separat, intr-o cana se dizolva drojdai cu 2 linguri de zahar si coaja de lamaie, cand s-a fluidizat, se toarna si ea peste amestecul de margarina si zahar. Adaugam apoi, faina, in etape, framantam bine si lasam sa stea cam 40 de minute, intr-o camera calda. Cat timp aluatul sta la dospit, preparam umplutura pentru cozonac amestacand miezul de nuca macinat cu cacao, zahar si esentele de rom si vanilie. Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde in foaie, pe masa tapetata cu ulei. Intindem doua foi, in care vom intinde pe una din ele amestecul de nuca iar in cealalta, amestecul rahat taiat cubulete si stafide. Le rulam, apoi le rasucim una in jurul celeilalte si asezam cozonacul in tava tapetata cu ulei si faina. Urmeaza sa lasam cozonacul sa mai creasca in forma, iar dupa aproximativ 30 de minute se va baga in cuptorul incins si va sta pana cand se rumeneste. Cand e gata, se scoate din cuptor si imediat, cat este inca fierbinte, se unge deasupra cu sirop de apa cu zahar.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Budinca de cozonac

    Budinca de cozonac

    Punem laptele la fiert, in care am dizolvat zaharul. Cand a fiert, se lasa la racit. Feliile de cozonac se taie in ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de boeuf cu maioneza de post

    Salata de boeuf cu maioneza de post

    Fierbem cartofii, pastarnacul si morcovii, iar cand s-au innabusit, ii scoatem si ii lasam la scurs. Cand s-au mai ... (mai mult)

    Citeste
  • Pizza de post

    Pizza de post

    Aluatul se pregateste din faina, apa, ulei si drojdie, se framanta bine si se lasa la dospit cam o jumatate de ora. ... (mai mult)

    Citeste
  • Clatite de post

    Clatite de post

    Pentru a prepara clatitele de post, trebuie sa punem intr-un bol mai mare faina, peste care turnam apa minerala treptat.... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac cu rahat

    Cozonac cu rahat

    Laptele se incalzeste, apoi se toarna intr-un bol. Galbenusurile de ou se bat bine cu zahar, dorjdia, un praf de sare si... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac moldovenesc

    Cozonac moldovenesc

    Pentru aluat, vom folosi un vas mare, in care sa incapa laptele caldut, faina cernuta, ouale batute spuma cu telul si ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))