Chec cu cacao
Ingrediente:
240g faina 200g unt 200g/ml smantana sau lapte 200g zahar 2 oua 10g praf de copt 30g zahar vanilat 50g coaja de lamaie 25g cacao sare
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si romul si se bat pana se intaresc din nou. Se pun galbenusurile, untul topit, smantana ( laptele ), coaja de lamaie si se amesteca usor cu telu. Dupa aceea, se adauga faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza. Se toarna 2/3 din compozitie in forma de chec, iar restul se amesteca cu cacao, pana se omogenizeaza si apoi se toarna de-a lungul formei. Se introduce forma la cuptor, circa 30-40 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Chec cu kiwi
Intr-un bol se pune untul ce a stat la temperatura camerei si se mixeaza impreuna cu zaharul, pana ce rezulta o crema ... (mai mult)
Citeste -
Chec zebra
Intr-un bol se sparg cele 4 oua si se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand devin o crema se toarna ... (mai mult)
Citeste -
Chec in doua culori
Faina se cerne si se amesteca impreuna cu plicul de praf de copt. Separat, intr-un bol se freaca ouale cu zaharul, pana ... (mai mult)
Citeste -
Chec in trei culori
Cele 6 galbenusuri se freaca impreuna cu zaharul, uleiul, esenta si se incorporeaza bine impreuna cu faina si praful de ... (mai mult)
Citeste -
Chec glazurat cu ciocolata
Se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 10 oua, se amestecabine, pana ca se incorporeaza in ... (mai mult)
Citeste







