Chec glazurat cu ciocolata
Ingrediente:
400 g unt 10 oua 500 g zahar 500 g faina 1 lamaie 300 g zahar vanilat 2 linguri cacao Glazura: 50 g unt 60 ciocolata
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 10 oua, se amestecabine, pana ca se incorporeaza in intregime. Separat se bat albusurile cu un praf de sare, apoi spuma de albus se va adauga si ea peste galbenusurile cu unt, se presara faina, aromele si se omogenizeaza, pana obtinem un aluat cremos. Vor fi folosite doua forme de chec, in ambele vom pune o cantitate egala de compozitie. Tavile se dau la cuptor pentu 40 de minute. Cand e apoape gata checul, se prepara si glazura in care se topeste untul si ciocolata si se fierb 3 minute. Se scoate checul din cuptor, se toarna deasupra glazura de ciocolata si se lasa pana cand acesta incepe sa se intareasca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Chec pufos
Se topeste ciocolata intr-o cratita, la foc mic. Se separa albusurile de galbenus. Se cerne faina si praful de copt. ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu morcovi
Morcovii se dau pe razatoare, galbenusurile se separa de albusuri, apoi intr-un bol amestecam morcovii, zaharul, uleiul ... (mai mult)
Citeste -
Banana bread
Ciocolata se sfarama in bucati mici, iar bananele se taie in cubulete. Intr-un vas se pun toate ingredientele, se ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu ciocolata
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intre timp, se amesteca faina cu zaharul, ciocolata, praful de copt, ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu struguri
Mai intai se topeste ciocolata intr-o cratita, peste ea se toarna laptele, iar cand se mai raceste putin, se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu stafide
Untul se freaca spuma. Se adauga incetul cu incetul zaharul, coaja de lamaie, ouale batute bine in prealabil cu ... (mai mult)
Citeste