Rulada cu nuci

Foto - Rulada cu nuci
Complexitate: mediu Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

Aluatul: 1 pahar lapte 2 linguri zahar 20 g drojdie 2 galbenusuri 5 linguri ulei faina sare Umplutura: 250 g nuci macinate 4 albusuri 250 g zahar coaja rasa zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Zaharul si drojdia se dizolva in 3-4 linguri lapte cald. Se adauga 2-3 linguri faina, se bate bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga restul de lapte caldut si se amesteca pana cand se omogenizeaza ingredientele. Vasul se acopera cu un servet si se tine la cald. In acest timp se freaca bine galbenusurile si sarea cu furculita apoi se adauga incetul cu incetul cate o picatura de ulei. Dupa ce se incorporeaza aproximativ 2 linguri de ulei se poate pune mai mult de odata .Drojdia crescuta se amesteca cu maioneza, apoi se adauga atata faina cat sa rezulte un aluat potrivit pt a se putea intinde cu facaletul. Se framanta bine de tot si se lasa din nou la cald sa se dospeasca. Aluatul crescut se imparte in 4 bucati egale si se intind 4 foi. Acestea se umplu, se ruleaza si se lasa in tava unsa cu unt sau ulei 15-20 minute. Inainte de a le introduce in cuptor ruladele se ung cu 2-3 galbenusuri frecate bine cu 2 lingurite de apa si se pudreaza cu zahar. Se coc la foc potrivit 35-45 minute. Pentru umplutura se bat albusurile spuma tare.Se incorporeaza nucile, amestecate cu zaharul, coaja si zeama de lamaie.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Nuci caramelizate

    Nuci caramelizate

    Intr-o craticioara, se pune zaharul cu putina apa. Apoi, se adauga nucile si se amesteca. Se indeparteaza de la caldura ... (mai mult)

    Citeste
  • Lichior de nuci verzi

    Lichior de nuci verzi

    Se spala bine nucile si se taie pe jumatate sau felii. Apoi, se introduc intr-un borcan si se toarna alcool. Se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Rulada de curcan

    Rulada de curcan

    Painea se inmuaie in lapte si se stoarce dupa care se amesteca cu carnea de curcan tocata si slanina. Ceapa si verdeata ... (mai mult)

    Citeste
  • Rulada din carne de porc

    Rulada din carne de porc

    Pentru realizarea ruladei, trebuie mai intai sa taiem bucata de muschi, astfel incat sa obtinem o foaie cat mai intinsa.... (mai mult)

    Citeste
  • Rulada cu spanac

    Rulada cu spanac

    Pentru rulada cu spanac, pregatim mai intai spanacul, pe care il spalam si il oparim in apa fiarta, apoi il tocam ... (mai mult)

    Citeste
  • Sos de nuci

    Sos de nuci

    Nucile se piseaza marunt. Intr-un vas se pun: laptele, nucile pisate, zaharul si cacao. Se fierb pana cand cantitatea ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))