Prajitura Budapesta
Ingrediente:
Blat: 5 oua 100 g faina 100 g zahar Crema: 500 ml lapte 100g unt 200 g zahar 60 g faina vanilie coaja de lamaie
Mod de preparare:
Pentru blat se mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu zaharul, iar cand se formeaza o crema fina, se adauga faina si se amesteca bine. Compozitia se imparte in doua cantitati egale, apoi toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, timp de 25 de minute, fiecare foaie. Intre timp se prepara crema punand intr-o cratita zaharul si faina, apoi se toarna laptele si vanilia si se pune cratita pe foc, lasand la fiert, pana cand amestecul devine o crema consistenta. Cand s-a mai racit, se adauga untul si se amesteca bine de tot. La final, se monteaza prajitura, asezand o foaie de blat, peste ea se intinde crema, intr-un strat uniform, iar deasupra se acopera cu cea de-a doua foaie de blat. Prajitura se orneaza cu glazura de ciocolata sau nuca de cocos si se da apoi la frigider, timp de cel putin 5 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu rodie
Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura revani
Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nutella
Mai intai spargem cele trei oua si le batem bine cu un mixer. Intr-un bol, punem faina cernuta impreuna cu untul topit,... (mai mult)
Citeste