Placinta cu branza si spanac
Ingrediente:
2 foi de placinta 500 g spanac 300 g branza feta 1 ou 60 ml ulei de masline 1 legatura ceapa verde marar verde patrunjel verde nucsoara sare piper
Mod de preparare:
Verdeata se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun cam 2 linguri de ulei in care se caleste ceapa, iar cand aceasta a devenit aproape rumena, se adauga patrunjelul si mararul tocate tinandu-se inca 2 minute pe foc mic. Cand sunt gata se opreste focul, peste ceapa si verdeata se adauga nucsoara, dupa gust, sare si piper. Separat se opareste spanacul, apoi se scurge bine de apa si se adauga si el in cratita cu verdeata calita. Se amesteca totul bine si se reaseaza cratita pe foc, pentru inca 3 minute timp in care se va evapora toata zeama lasata de spanac. La final se adauga branza feta si se incorporeaza totul amestecand bine. Cu acest amestec se va umple placinta. Astfel intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza o foaie de placinta, se unge cu putin unt dupa care se intinde umplutura de branza si verdeata. Se niveleaza intr-un strat uniform si se acopera totul cu cea de-a doua foaie de placinta, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se unge deasupra cu ou batut. Placinta se coace in cuptorul incins, timp de aproximativ o ora. Cand s-a rumenit suficient, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se portioneaza si se serveste simpla sau cu un plus de smantana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulada cu spanac
Pentru rulada cu spanac, pregatim mai intai spanacul, pe care il spalam si il oparim in apa fiarta, apoi il tocam ... (mai mult)
Citeste -
Spanac cu maioneza
Frunzele de spanac se aleg, se rup coditele si apoi se spala in mai multe apa. Branza telemea se rade. Spanacul curatat ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu spanac
Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie impreuna cu ulei de masline pana devine translucida. Se aduaga spanacul ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza sarata
Intr-un bol, faramam branza cu o furculita, apoi adaugam 3 oua ce au fost batute inainte si mararul tocat marunt. Foile... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza de oaie
Mai intai mixam cele 3 oua impreuna cu uleiul, cam trei linguri si laptele. Branza o pasam cu ajutorul unei furculite, ... (mai mult)
Citeste -
Omleta cu spanac
Spanacul se spala bine si se opareste pentru 2 minute in apa fiarta, apoi se scurge bine de apa si se toaca marunt. ... (mai mult)
Citeste