Rulada cu spanac
Ingrediente:
500 g spanac 250 g smantana 250 g branza 1 pachet foetaj de placinta 3 oua sare
Mod de preparare:
Pentru rulada cu spanac, pregatim mai intai spanacul, pe care il spalam si il oparim in apa fiarta, apoi il tocam marunt. Dupa ce spanacul s-a mai racit, il asezam intr-un bol si adaugam peste el branza rasa, smantana, cele 2 oua si un varf de sare, dupa gust. Amestecam totul, iar compozitia rezultata o vom folosi pentru a umple foile de placinta. Astfel, vom intinde pe rand cate o foaie de aluat, peste ea vom aseza din compozitia de spanac, acoperind toata foaia, apoi rulam formand rulada. Procedam la fel cu urmatoarele foi, pana cand epuizam toata compozitia de spanac si branza. Cand am terminat de format rulourile, le asezam pe rand intr-o tava tapetata cu unt, le ungem cu ou batut si le dam la copt, in cuptor, pentru 30 de minute. Cand sunt gata, se scot din tava, se feliaza si se servesc fierbinti sau calde, putand fi considerate un fel principal, dar si o garnitura pentru fripturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulada cu branza si ciuperci
Se face o foaie de taitei din faina, ou si putina apa. Coca se aduna sub forma de mingie, se acopera cu un castron si se... (mai mult)
Citeste -
Budinca de spanac
Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii ... (mai mult)
Citeste -
Salata de spanac
Se spala bine frunzele de spanac, se taie sunca in fasii si se prajeste putin intr-o tigaie, la foc mic! Nu este nevoie ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de spanac
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs, apoi il oparim. Tocam ceapa, morcovii ii dam pe razatoare si le calim ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu spanac
Spanacul se spala si se opareste in apa fierbinte, apoi se toaca marunt. Intr-un bol se dau pe razatoare parmezanul si ... (mai mult)
Citeste -
Frittata cu spanac
Spanacul se oparaste in apa fiarta, dupa care se scurge bine si se toaca marunt. Punem intr-o tigaie ulei si il ... (mai mult)
Citeste







