Rulada cu capsuni
Ingrediente:
Blat: 100 g zahar 150 g faina 50 g cacao rom 4 oua Crema: 300 g capsuni 400 g branza dulce 150 g unt coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai aluatul pentru rulada, separand cele patru galbenusuri de albusurile lor. Albusaurile se bat spuma impreuna cu zaharul, peste spuma tare de albusuri se adauga pe rand, galbenusurile, amestecand mereu, apoi cacao, faina si romul. Din amestecul de ingrediente va rezulta un aluat moale care se va turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptor, timp de maxim 20 de minute, apoi se scoate pe un servet si se ruleaza usor, tinand in servet, cat timp se prepara crema. Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu zaharul, iar cand acesta s-a dizolvat complet se adaga branza, coaja de lamaie si vanilia. Se amesteca totul foarte bine, apoi se adauga capsunile spalate si taiaite in jumatati. Se monteaza rulada, intinzand blatul, peste el se intinde crema de branza si capsuni, apoi se ruleaza din nou totul. Inainte de a fi servita se tine la frigider, cel putin 2 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mousse de capsuni
Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de capsuni
Se fierbe apa cu zaharul 10 minute. Dupa ce siropul s-a racit, se amesteca cu zeama de capsuni, obtinuta astfel. Se ... (mai mult)
Citeste -
Milkshake capsuni
Se spala capsunile si se indeparteaza coada verde. Se pun in blender impreuna cu laptele, gheata si cele 2 lingurite de ... (mai mult)
Citeste -
Gem de capsuni
Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. ... (mai mult)
Citeste -
Banana split
Intr-o cupa de sticla ovala se aseaza o cupa de inghetata de vanilie si una de capsuni, iar peste acestea se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste







