Papricas de pui cu galuste
Ingrediente:
6 bucati pulpe de pui dezosate 50 ml smantana 50 ml ulei 2 cepe boia dulce boia iute 20 g faina patrunjel usturoi piper sare
Mod de preparare:
Pulpele de pui se taie in bucati mai mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, in care se va cali mai intai ceapa, iar cand devine transparenta se pun bucatile de carne si se rumenesc. Intr-o cana cu 150 ml de apa se pun 3 catei de ustoroi pisati, boia dulce, boia iute, piper si sare, se amesteca bine si se toarna peste carnea din tigaie, amestecand usor. Se acopera tocanita, cu un capac, lasand la gatit cam jumatate de ora, la foc mic.Cand totul s-a patruns suficient, se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina si se amesteca bine, tinandu-se pe foc, inca 2 minute. Separat se prepara si galustele, mixand cele doua oua cu un praf de sare, se toarna cam 60 ml de apa si se adauga faina si uleiul, in etape, incorporand totul. Galustele se formeaza cu ajutorul unei linguri, apoi se pun intr-o oala cu apa fiarta si se tin in apa fiarta, pana cand acestea se ridica la suprafata, apoi se scot cu o strecuratoare si se transfera in papricasul de pui. La final se adauga patrunjelul tocat fin si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste -
Supa cu galuste de post
Mai intai, legumele pentru supa se spala si se toaca marunt. Intr-o oala, se toarna putin ulei si se calesc legumele, ... (mai mult)
Citeste -
Supa de pui cu galuste
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. Se... (mai mult)
Citeste -
Galuste de gris
Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei ... (mai mult)
Citeste -
Papricas de pui
Se curata ceapa si ciupercile. Apoi, se spala patrunjelul si se taie marunt. Ciupercile si ceapa se taie in functie de ... (mai mult)
Citeste -
Galuste pufoase
Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)
Citeste