Retete Noi
Tarta cu pere
Publicata luni, 26 noiembrie 2012, 21:24Faina si sarea se amesteca cu uleiul si untul Intr-un castron cu furculita pana cand compozitia ia forma si marimea boabelor de mazare. Se stropeste cu apa si se amesteca pana cand aluatul incepe sa ... (mai mult)
CitesteTarta cu portocale
Publicata luni, 26 noiembrie 2012, 20:40Faina se cerne si masoara dupa care se pune in castron. Fara sa se atinga cu mana, grasimea se incorporeaza cu cutitul, dupa care se apasa cu furculita pana cand compozitia are forma unor firimituri ... (mai mult)
CitesteTarte cu fructe
Publicata duminica, 25 noiembrie 2012, 18:12Praful de biscuiti, zaharul si untul fierbinte se amesteca bine cu aceasta compozitie se tapeteaza forma de tarta, apasand-o cu palma pentru a obtine un strat uniform.Se coace in cuptorul fierbinte 10... (mai mult)
CitesteCascaval pane
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 19:02Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime. Feliile se dau prin lapte, apoi prin faina, ou (batut bine cu furculita) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala se infierbanta ... (mai mult)
CitesteSalata de porumb
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 18:49Porumbul, morcovii si mazare se fierb separat in apa cu sare. Se extrage sucul de lamaie. Mararul si patrunjelul se toaca marunt. Porumbul, morcovii si mazarea se aseaza in salatiera si se stropesc cu... (mai mult)
CitesteSupa de fasole verde
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 18:32Se incinge uleiul incet, intr-o cratita. Bulionul se pune la fiert. Se curata ceapa, se toaca si se adauga in uleiul incins. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu ceapa. Se spala fasolea... (mai mult)
CitesteBudinca de fructe
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 18:23Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visiniele si ciresele se rup in jumatati si se curata de samburi; caisele si piersicile, necurarate, se taie in felii de 2 cm grosime; ... (mai mult)
CitesteInghetata de lamaie
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 18:08Se fierbe apa cu zaharul, iar dupa ce se leaga putin siropul se pune coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce se raceste complet, se adauga laptele rece, apoi zeama de lamaie, incetul... (mai mult)
CitesteInghetata de zmeura
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 17:52Gelatina se inmoaie in apa rece (1/4 pahar), iar dupa 15-20 de minute se adauga apa fierbinte (2 pahare), amestecand continuu pana cand se dizolva complet. Se adauga zaharul, iar dupa ce se dizolva si... (mai mult)
CitesteInghetata de capsuni
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 17:44Se pun capsunile intr-un castron, peste ele se presara zaharul, se zdrobesc bine de tot cu o furculita inoxidabila si se lasa sa stea la rece o ora sau chiar mai mult, dupa care se strecoara printr-un... (mai mult)
CitesteInghetata de ananas
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 17:25Se scurge sucul de la compotul de ananas. Este necesara cantitatea de 600 ml lichid (daca siropul nu e suficient, se completeaza cu apa). Pentru aceasta se prepara un sirop cu zahar. Cand incepe sa se... (mai mult)
CitesteCrema caramel
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 17:08Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca mierea, apoi se toarna peste el laptele. Separat se amesteca spuma galbenusurile cu... (mai mult)
CitesteRondele din aluat fraged cu ficat sau branza
Publicata miercuri, 21 noiembrie 2012, 13:07Intr-un castron se freaca untul pana se inmoaie, se aduaga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare, pana cand se incorporeaza, apoi se adauga sarea, romul si, la urma, faina; se amesteca toate,... (mai mult)
Citeste