Ciorbe
Ciorba de hribi
Publicata vineri, 6 decembrie 2013, 10:00Hribii se feliaza si se pun in apa cu putina sare. Se porneste focul si se lasa la fiert. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei. Peste ea se pune si faina si se toarna si ... (mai mult)
CitesteCiorba de varza murata
Publicata sambata, 30 noiembrie 2013, 10:42Varza murata se toaca marunt, la fel si celelalte legume. Intr-o oala cu apa, punem varza taiata si lasam la fiert. Dupa un sfert de ora, adaugam si celelalte legume, condimentam si lasam la fiert in ... (mai mult)
CitesteCiorba de gasca
Publicata sambata, 30 noiembrie 2013, 10:23Carnea de gasca se curata si se spala, apoi se pune in oala cu apa, la fiert. Cand a inceput sa fiarba, adaugam legumele taiate marunt in prealabil, punem si sucul de rosii si acoperim oala. Cand e ... (mai mult)
CitesteCiorba de fasole uscata
Publicata joi, 28 noiembrie 2013, 09:33Punem fasolea la fiert, iar cand e aproape fiarta ii schimbam apa si lasam in continuare pe foc. Legumele le curatam si le tocam marunt. Intr-o tigaie calim ceapa, apoi pe rand adaugam in tigaie si ... (mai mult)
CitesteCiorba de spanac
Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 11:20Legumele le curatam si le taiem in cubulete. Intr-o oala mai mare punem legumele si 3 linguri de uli si le innabusim putin, apoi turnam apa pentru ciorba si lasam la fiert. Spre final adaugam ... (mai mult)
CitesteBab gulyas
Publicata duminica, 24 noiembrie 2013, 11:45Rosiile se spala se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa, morcovii, carnea si ciolanul se taie in cubulete, apoi se aseaza impreuna cu rosiile, intr-o tigaie in care am incins ulei. Condimentam cu ... (mai mult)
CitesteCiorba de conopida
Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 12:08Legumele se spala, se toaca in cubulete si se pun la fiert. Conopida se spala bine, apoi se rupe in buchetele si se pune la fiert cu putina sare, alaturi de legume. Cand au inceput sa fiarba legumele,... (mai mult)
CitesteCiorba de fasole cu costita afumata
Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 11:58Fasolea se tine in apa, cu o zi inainte, pentru a se fierbe mai repede. Astfel, fasolea inmuiata se pune la fiert cu putina sare. Intre timp, legumele se spala, se toaca in cuburi si se calesc in ... (mai mult)
CitesteCiorba de gaturi de curcan
Publicata luni, 4 noiembrie 2013, 10:25Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam apa la fiert si in care punem legumele si gaturile. Vom fierbe ciorba cam 35 ... (mai mult)
CitesteCiorba de potroace
Publicata marti, 29 octombrie 2013, 09:30Mai intai, carnea de pasare, adica aripi, gat, cap sau pipote, se spala si se pun la fiert. Apoi tocam legumele marunt, iar orezul il spalam in apa succesive si le adaugam in oala. Lasam la fiert ... (mai mult)
CitesteCiorba de pui cu zdrente de ou
Publicata marti, 29 octombrie 2013, 09:17Carnea se curata si se spala, apoi se taie in bucati mai mari. Ceapa, rosia, morcovul, ardeiul si patrunjelul le tocam marunt. Intr-o oala in care punem ulei, calim ceapa ce tocmai a fost tocata. ... (mai mult)
CitesteCiorba de oase de porc
Publicata marti, 29 octombrie 2013, 09:00Coastele le curatam si le punem intr-o oala in care am pus la fiert apa. Lasam carnea, pana incepe sa fiarba, eliminand des, din spuma de deasupra. Separat, taiem legumele, iar orezul in spalam in mai... (mai mult)
CitesteCiorba cu scarita afumata
Publicata sambata, 26 octombrie 2013, 10:06Pentru ciorba vom curata si spala legumele, le tocam marunt si la dam la fiert intr-o oala cu 4 l de apa. Separat, scarita afumata se oparaste in apa fiarta, apoi se scoate din oala si se portioneaza.... (mai mult)
CitesteCiorba de varza cu afumatura
Publicata vineri, 25 octombrie 2013, 10:21Afumatura se opareste cam 15 minute, apoi se da in apa rece pentru a indeparta spuma formata deasupra. Folosim o oala mai mare, in care punem apa, in ea vom pune ciolanul portionat, urmand sa adaugam ... (mai mult)
CitesteCiorba de fasole cu afumatura
Publicata vineri, 25 octombrie 2013, 10:10Se pregateste fasolea, lasand-o la inmuiat cu 3-4 ore inainte de a fi gatita. Fasolea, dupa ce a stat in apa, se pune la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe fasolea, se fierbe separat si afumatura, ... (mai mult)
Citeste




















