Ciorba de fasole cu afumatura
Ingrediente:
300 g fasole boabe 400 g jambon afumat 200 g rosii decojite 1 ardei gras 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 l bors verdeata sare
Mod de preparare:
Se pregateste fasolea, lasand-o la inmuiat cu 3-4 ore inainte de a fi gatita. Fasolea, dupa ce a stat in apa, se pune la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe fasolea, se fierbe separat si afumatura, se scoate si se da la apa rece, apoi se portioneaza. Cand aproape a fiert fasolea, se scoate din prima apa si se muta intr-o oala in care am incalzit deja apa. Se va lasa in continuare la fiert, peste ea adaugandu-se legumele ce au fost mai intai tocate, se pune si afumatura si vor fierbe impreuna cam o ora jumatate. Spre final se adauga si ardeiul impreuna cu rosiile cubulete, se toarna si borsul, iar la final, pana oprim focul, punem si verdeata tocata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de fasole in paine
Boabele de fasole ce au stat la inmuiat, se pun la fiert, apoi se scurg din prima apa si se pun din nou la fiert in a ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de salata cu afumatura
Mai intai se curata, se spala si se toaca marunt legumele si zarzavatul. Afumatura se taie in cubulete, apoi se pune ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de varza cu afumatura
Afumatura se opareste cam 15 minute, apoi se da in apa rece pentru a indeparta spuma formata deasupra. Folosim o oala ... (mai mult)
Citeste -
Iahnie de fasole cu afumatura
Intr-o oala se pune la fiert fasolea, impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si un praf de sare. Separat, cele 2 cepe ... (mai mult)
Citeste -
Luscos de varza
Legumele se curata si se toaca marunt. Varza se toaca fasii, iar sunca afumata se taie in cubulete. Intr-o oala, calim ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole verde
Carnea se taie in bucati mai mici si se pune intr-o oala cu apa fiarta. Fasolea se spala, se rupe in jumatati si se pune... (mai mult)
Citeste